Cum Poti Sa-ti Cresti Increderea In Tine

Share Button

Cum Poti Sa-ti Cresti Increderea In Tine

Pentru acest articol voi face referire la Ghidul intitulat “Succesul In Viata Prin Fortele Proprii” al carui autor sunt si iti voi prezenta un principiu ce a fost foarte apreciat de persoanele care au citit Ghidul.

Ti-l prezint exact cum am scris si in Ghid.

Este necesar sa dobandesti o cat mai mare incredere in tine, in fortele proprii.

Iti spun imediat ce sa faci pentru a rezolva problema increderii in tine.

In primul rand mentionez ca fiecare dintre noi are, intr-un anumit moment al vietii sale, o doza mai mica sau mai mare de incredere in sine. Si cel mai fricos om de pe planeta are o doza de incredere.

Ca sa exageram un pic, vom spune ca acest om are increderea necesara sa traverseze strada printr-un loc nesemnalizat cu trecere de pietoni, daca in prealabil se asigura bine. Poate ca trece strada in fuga si dupa ce s-a asigurat ca nu vine nicio masina din ambele sensuri de circulatie, atat de speriat este.

Dar FACE acest pas, aceasta actiune de traversare a strazii, riscand intr-o oarecare masura. ACTIONEAZA IMEDIAT, in sensul ca nu mai pierde timpul sa ajunga la o trecere de pietoni care sa presupunem ca ar fi la o distanta de cateva zeci de metri.

Cine stie, pana ajunge la trecerea respectiva se pot intampla unele lucruri mai putin placute pentru el… Sa zicem ca incepe in scurt timp o ploaie torentiala care l-ar uda foarte tare, poate chiar ar putea sa-i fie afectata sanatatea. Ar putea raci in urma acestui eveniment.

In schimb, daca risca si trece strada asa cum am presupus, are posibilitatea sa se adaposteasca din timp de ploaia care sta sa inceapa. Desi la prima vedere pare un risc, aceasta solutie pe care o alege se dovedeste a fi foarte utila in situatia data, iar in final constatam ca riscul este calculat, omul nostru beneficiind de avantajele actiunii sale.

Poate o sa ti se para surprinzator, insa majoritatea oamenilor ar alege calea cea sigura, sa treaca pe la trecerea de pietoni, sa nu riste nimic, sa nu iasa din zona de confort.

Apoi, dupa ce sunt surprinsi de ploaia torentiala si sufera consecintele ei, automat acesti oameni care nu doresc sa riste deloc, adopta atitudinea de VICTIMA si se plang, gasind tot felul de scuze. Probabil ca te recunosti si pe tine intr-o oarecare masura aici.

Evident ca exemplul evocat mai sus este ales pur intamplator, are o nota metaforica si mi-a venit dintr-odata in minte. Insa banuiesc ca ai inteles ideea pe care am dorit sa ti-o pun in vedere.

Si acum te rog sa te concentrezi pentru ca iti voi spune la modul concret cum poti dobandi increderea in fortele proprii si cum poti dobandi acea stare de spirit care sa te faca sa actionezi si sa misti lucrurile din loc, in beneficiul tau.

Increderea in tine o vei obtine foarte simplu daca TU gandesti in felul urmator: important este SA FAC si nu neaparat cum fac – cel putin in prima faza.

Aici este cheia intregii ecuatii. Pur si simplu fa lucrurile de care ti-e teama sau fata de care simti o oarecare lipsa de entuziasm.

Apuca-te si vezi ce se intampla. De exemplu, vrei sa-i marturisesti un lucru cuiva si te gandesti ca cine stie ce o sa creada sau o sa zica?… Spune-i si vezi ce va zice si cum va reactiona.

Vrei sa faci o noua activitate, dar simti o oarecare teama ca cine stie ce va zice lumea sau persoanele apropiate tie?… Fa noua activitate si vezi ce se intampla! Evident ca ma refer la activitati in regula din punct de vedere moral si legal. Nu te sfatuiesc sa bati pe cineva sau alte “nebunii”. 🙂

La final…

Sper ca te-au ajutat aceste informatii si as aprecia daca dai un Share pe retelele sociale pe care le ai.

Iti multumesc si ne “reauzim” in curand.

Cu prietenie si respect,
Dragos Stoica



P.S.
Daca esti o persoana deschisa la lucruri noi si doresti sa afli in mod gratuit metode de lucru pe care le poti aplica imediat pentru a-ti imbunatati situatia personala, profesionala si financiara, te invit sa te Abonezi utilizand formularul de mai jos.

Prenumele:

E-mail-ul pe care-l folosesti des:

Conform normelor GDPR (General Data Protection Regulation) adoptat de Parlamentul European, e-mail-ul tau va ramane strict confidential si NU va fi folosit in scop comercial. Te poti dezabona oricand.



Share Button